Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Π. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τα προϊόντα Histoplastin και Helixderm βασίζονται στην έρευνα του Β. Π. Παπαγεωργίου, Oμότιμου Καθηγητή και Επίτιμου Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και της ερευνητικής του ομάδας, σε συνεργασία με διεθνούς φήμης Ινστιτούτα, Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια.

Ο Καθηγητής Β. Π. Παπαγεωργίου διετέλεσε για πέντε θητείες πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών και για δύο τριετίες Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Θήτευσε επί 15 ακαδημαϊκά έτη ως μέλος της Συγκλήτου του Α.Π.Θ., ενώ το 2006, με ομόφωνη απόφαση, αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και το 2009 Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. Προσκλήθηκε ως επισκέπτης υφηγητής στη Φαρμακευτική Σχολή του Πολιτικού Πανεπιστημίου του Kentucky. Διετέλεσε μέλος πολλών και σημαντικών συμβουλίων και επιτροπών, διεθνών επιστημονικών οργανώσεων και εταιριών, σύμβουλος και συνεργάτης μεγάλων χημικών και φαρμακευτικών βιομηχανιών.

Αντικείμενο των μακρόχρονων ερευνών του Καθηγητή Β. Π. Παπαγεωργίου είναι η αναγέννηση του δέρματος με φυσικά συστατικά. Αποκορύφωμα των ερευνητικών του εργασιών ήταν η ανακάλυψη, η ανάδειξη και η καθιέρωση των βιοδραστικών μορίων Alkannins/Shikonins ως των ισχυρότερων αναγεννητικών παραγόντων του δέρματος.

Οι έρευνές του διήρκεσαν 45 χρόνια, δημοσίευσε περισσότερες από 130 επιστημονικές πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες, συνεργάστηκε με 30 ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια και έκανε ανακοινώσεις σε 73 επιστημονικά συνέδρια. Έλαβε περισσότερα από 20 διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας (patents), σε ΗΠΑ, ΕΕ και Καναδά. Το 2002, βραβεύθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης-Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) για τη διακεκριμένη ανακάλυψη και ανάδειξη των ουσιών Alkannins/Shikonins που δρουν αναγεννητικά για το δέρμα. Οι διακρίσεις και τα βραβεία του Καθηγητή Β. Π. Παπαγεωργίου τον καθιέρωσαν παγκοσμίως ως πρωτοπόρο στην έρευνα των αναγεννητικών και αντιγηραντικών ιδιοτήτων των Alkannins/Shikonins (A/S).

Διεθνής Διάκριση του Καθηγητή Β. Π. Παπαγεωργίου

Το συνολικό επιστημονικό έργο του Καθηγητή Β. Π. Παπαγεωργίου έχει ευρύτερα αναγνωριστεί από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Το Πανεπιστήμιο Stanford University τnς Αμερικής αναγνώρισε τον Καθηγητή Β. Π. Παπαγεωργίου ως έναν από τους Κορυφαίους Επιστήμονες Παγκοσμίως για το 2022, το 2020 και το 2019.

45

χρόνια έρευνας

20

διπλώματα ευρεσιτεχνίας

133

δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά

73

επιστημονικά συνέδρια