Υγρασία κόλπου: Γιατί είναι τόσο σημαντική για την υγεία και την ερωτική επαφή

Η έκκριση βλέννας από τον κόλπο είναι απαραίτητη τόσο για τη διατήρηση της υγείας του, εφόσον τον προστατεύει από ερεθισμούς και παθογόνους μικροοργανισμούς, όσο και για τη σεξουαλική επαφή, εφόσον λειτουργεί ως φυσικό λιπαντικό. Τί μπορεί να συμβεί λοιπόν όταν η εφύγρανση του κόλπου δεν είναι αρκετή;

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο κόλπος παράγει ένα λευκό υγρό που λιπαίνει τα τοιχώματά του και διατηρεί την πάχυνση και την ελαστικότητά τους. Ως εκ τούτου, όταν η φυσική λίπανση δεν είναι αρκετή, τα τοιχώματα του κόλπου της γυναίκας γίνονται πιο λεπτά και πιο ευαίσθητα κι αυτό έχει ως συνέπεια να χάνουν την σφριγηλότητά τους και να γίνονται λιγότερο ελαστικά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κολπική ατροφία.

Οι κολπικές εκκρίσεις διατηρούν επίσης το pH στην ευαίσθητη περιοχή. Η κολπική ξηρότητα προκαλεί ανισορροπία στο pH του κόλπου, καθιστώντας τη γυναίκα επιρρεπή σε διάφορες μολύνσεις. Έτσι, όταν ο κόλπος δε λιπαίνεται αρκετά, προκαλούνται πιο εύκολα ερεθισμοί ή λοιμώξεις. Η κολπική ξηρότητα μπορεί ακόμη να επηρεάσεικαι το ουροποιητικό σύστημα, προκαλώντας επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις.

Η ανεπαρκής λίπανση του κόλπου δημιουργεί και σεξουαλικά προβλήματα. Μπορεί να επηρεάσει τις γυναίκες σεξουαλικά τόσο σωματικά, εφόσον μειώνεται η σεξουαλική ικανοποίηση λόγω πόνου κατά τη διείσδυση (δυσπαρεύνια), όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο, οδηγώντας σε χαμηλή αυτοπεποίθηση και μειωμένη λίμπιντο.

Oι γυναίκες με κολπική ξηρότητα έχουν το αίσθημα καύσου, τσούξιμου και πόνου όχι μόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, αλλά και γενικότερα. Σε αυτά προστίθενται και άλλα συμπτώματα που προκαλεί η κολπική ξηρότητα, όπως ο κνησμός και η συχνοουρία. Έτσι, εμποδίζονται πολλές δραστηριότητές τους, συχνά αναγκάζονται να αλλάξουν τα σχέδιά τους και έτσι δυσχεραίνεται η καθημερινή τους ζωή.

Πώς θα απαλλαγείς από τη δυσφορία.
Όπως είναι ευεργετικό για την ενυδάτωση του προσώπου σου, έτσι και για την ενυδάτωση του κόλπου σου, το υαλουρονικό αποτελεί ένα ιδανικό συστατικό, πολύ αποτελεσματικό και ακίνδυνο. Αρκεί να επιλέξεις το σωστό προϊόν. Το ενυδατικό κολπικό υπόθετο VALIAGYN HYDRO διαθέτει κλινικές μελέτες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του σε κάποια από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου, όπως το Memorial Sloan Kettering Cancer Center. Περιέχει το καινοτόμο υαλουρονικό HYDEAL-D που έχει βραδεία απελευθέρωση, ώστε να ενυδατώνει τον κόλπο σταδιακά και συνεχόμενα για 3 τουλάχιστον μέρες. Με το VALIAGYN HYDRO ξεχνάς τις κολπικές ενοχλήσεις και νιώθεις άνεση και αυτοπεποίθηση!